Yeni Başlayanlar için Gelişmiş WordPress SEO Ayarları

Gelişmiş WordPress SEO Ayarları, Yeni blogger WordPress SEO Ayarları, Yeni Blogger için WordPress SEO Ayarları – Gelişmiş WordPress SEO Ayarları yaptınız mı, yeni blog yazarlarının WordPress bloglarını oluşturduktan ve ardından geri bağlantılar oluşturup sayfalarını bekledikten sonra gönderi yayınlamaya başladıkları sıklıkla görülür. rütbesine.

Gelişmiş WordPress SEO Ayarları ile ne kastedildiğini biliyor musunuz , yeni blogumuzu oluşturduğumuzda, aynı zamanda blogumuzun gerekli tüm ayarlarını etkinleştirin veya devre dışı bırakın.

Buna Gelişmiş WordPress SEO Ayarları denir. Blogumuzun SEO’su, blog oluşturmakla başlar.

WordPress’i kurduğumuzda, bununla birlikte, WordPress blogumuzda açılması veya kapatılması gereken birçok benzer ayar vardır, ancak tüm bu ayarlarla uğraştıktan sonra, blogumuzda aşağıdaki gibi bazı sayfalar oluştururuz:

  • Hakkımızda
  • Bize Ulaşın
  • Gizlilik Politikası
  • Sorumluluk Reddi

Şimdi tüm bunları yaptıktan sonra WordPress blogumuza yazılar yazmaya başlıyoruz. Ancak WordPress bloglarını oluşturduktan sonra gerekli ayarları açmadan veya kapatmadan blog gönderileri yayınlamaya başlayan birçok yeni blog yazarı gördük.

WordPress blogunda, blogumuzu oluştururken yapmamız gereken bazı değişiklikler var, ancak istediğiniz zaman yapabileceğiniz bazı değişiklikler var.

Uzun süredir WordPress blogunuz üzerinde çalışıyorsanız ve şimdi üzerinde yapılmaması gereken değişiklikler yaparsanız, bunun WordPress SEO‘nuzda büyük bir karışıklığa neden olabileceğini unutmayın.

Bu yazıda, Gelişmiş WordPress SEO Ayarlarını etkinleştirme veya devre dışı bırakmanın yanı sıra blogunuzun yeni mi yoksa eski mi olduğunu, blogunuz güncel değilse hangi değişikliklerin yapılmasının doğru olacağını ve hangi değişikliklerin yapılmasının doğru olmayacağını öğreneceğiz. yapmak. Ama yine de gözümüz üzerinde olacak.

Yeni Blogger için Gelişmiş WordPress SEO Ayarları

Genel

Gelişmiş WordPress SEO Ayarları yapmak için öncelikle WordPress yönetici panelinize giriş yapın ve ardından sol tarafta bulunan Ayarlar seçeneğine giderek Genel seçeneğine tıklayın.

Şimdi en üste Site Başlığı kısmına blogunuzun başlığını koyun, örneğin blogumun başlığını koyacağım Blog SEO Yardımı.

Aşağıdaki slogana bir satır yazarak sitenizin ne hakkında olduğunu söyleyin ve ardından WordPress Adresi url’sinde ve altındaki Site Adresi url’sinde sitenizin URL’si görünecektir.

https olup olmadığını kontrol edin, eğer sadece http varsa içine https koyun ve https yapın.

Şimdi bu sayfada biraz aşağı kaydırın ve Saat Dilimi’nde ülkenizin saat dilimini seçin..

Ardından alt kısımda Tarih Formatı ve Saat Formatı seçtikten sonra alttaki Save Settings butonuna basarak bu ayarları kaydediniz.

Bu ayarlarda istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz, yani blogunuzu birkaç gündür çalıştırıyor olsanız bile hataları burada düzeltebilirsiniz.

Yazma

Şimdi Ayarlar’da, Yazma üzerindeki ikinci seçeneğe tıklayın ve sağ taraftaki Varsayılan Gönderi Kategorisinde herhangi bir kategori seçebilirsiniz.

Hangi kategoriyi seçerseniz seçin, ne zaman yeni bir gönderi yazsanız, varsayılan olarak ayarlanacak, ardından onu da değiştirebileceksiniz, şimdi bu ayarı aşağıdaki Ayarları Kaydet düğmesine tıklayarak kaydedebilirsiniz.

Okuma

Şimdi bir sonraki seçeneğe tıklayın Ayarların okunması ve ana sayfanızdaki en son gönderinizi seçin, sağ tarafta görüntülenir, bunu seçtiğinizde herhangi bir ziyaretçi sitenizin ana sayfasına gelir, ardından tüm yeni gönderilerinizi gösterir.

Statik bir sayfa oluşturduysanız, ikinci seçeneği statik sayfa olarak seçerek, ana sayfada o sayfayı seçebilirsiniz.

Şimdi blog sayfasında en altta gösterilecek yazı sayısını seçin, buraya 9 yazarsanız ana sayfanızda 9 yazı gösterilecektir.

Şimdi biraz daha aşağı inin ve bir beslemedeki her gönderi için ekle’yi seçin, bu, gönderinizin ilk paragrafından birkaç satırla birlikte ana sayfanızda gönderiyi gösterecektir.

Şimdi altta arama motoru görünürlüğünün önünde küçük bir kutucuk var onu boş bırakın üzerinde tik işareti varsa o tik işaretini kaldırın ve ardından alttaki Save Settings butonuna tıklayarak bu ayarı kaydedin .

Ayrıca Okuma Ayarlarında istediğiniz zaman değişiklik yapabilirsiniz, SEO açısından herhangi bir fark yaratmaz.

Tartışma

Bir sonraki seçenek Ayarlar Tartışması’na tıklayın ve ardından sağ tarafta blog yazınızdaki yorum için bu ayarları değiştirebilir, kendinize göre değiştirebilirsiniz.

medya

Ayarlar’ın yanında, Medya’ya tıklayın ve sağ taraftan blog yayınınıza eklenen özellik resminin veya küçük resmin boyutunu seçin.

Blog küçük resim boyutumda genişlik 150 ve yükseklik 150’yi seçtim. Şimdi bir sonraki seçenek, Orta Boy’da Maks Genişliği 300 ve Maks Yükseklikte 300’ü tutmaktır çünkü ben aynı boyutu korudum, isterseniz başka bir boyutu da tutabilirsiniz.

Bir sonraki seçenek Büyük Boy’da Max Width 1024 ve Max Height 1024 olarak tutulabilir, şimdi alttaki Save Settings butonuna tıklayarak bu ayarı kaydedin.

kalıcı bağlantı

Şimdi Ayarlar’ın bir sonraki seçeneği olan Kalıcı Bağlantı’ya tıklayın ve sağ taraftaki Yazı Adı’nı seçin, bunu seçerek blogunuzun URL’si bu şekilde yapılacaktır https://info.fastread.in/

Ve neredeyse herkes en kısa olduğu için bu tür bir url’yi korumak ister.

Kalıcı bağlantı ayarlarını yaptıktan sonra alttaki Save Settings butonuna tıklayarak bu ayarları kaydediniz.

Not : Blogunuzu şimdi oluşturuyorsanız, yalnızca kalıcı bağlantıyı değiştirin, blogunuz eskiyse, zaten burada çalışmışsanız, o zaman kalıcı bağlantıyı değiştirmeyin, aksi takdirde arama motorunda sıralamanıza etki edebilir ve web siteniz ziyaretçi kaybedebilir.

Gizlilik

Ardından Gizlilik seçeneğine tıklayın ve sağ taraftaki gizlilik politikanızı değiştirme sayfasının önündeki açılır oka tıklayın.

Ve blogunuzda zaten oluşturduğunuz Gizlilik Politikası Sayfasını seçin ve ardından sağ taraftaki Bu Sayfayı Kullan düğmesine tıklayın.

Şimdiye kadar WordPress Blogumuzda Ayarlar altındaki tüm ayarları kaydettik, şimdi daha önemli SEO ayarlarını göreceğiz.

SEO Dostu WordPress Temasını Seçin

Tema aynı zamanda sitemizin yavaş yüklenmesinin sebebidir, WordPress SEO için iyi bir WordPress teması seçmeliyiz.

Blogunuz bilgi veya bilgi sağlıyorsa, bu tema oldukça hafif olduğu için GeneratePress Temasını kullanmanızı öneririz.

GeneratePress’i ücretsiz olarak kullanabilseniz de, ancak bütçeniz varsa, premium planını ve daha birçok premium hizmeti alarak sitenizi iyi bir şekilde özelleştirebilirsiniz.

SEO Eklentisini Kurun

SEO Eklentisi kurarak siteniz arama motorunda üst sıralara çıksın diye değil, bu eklentiler yazımızı yazarken SEO Optimizasyonunu bize tavsiye ederek yeni bloggera kolaylık sağlar.

SEO Eklentisinde 3 eklentiden birini kurmanızı tavsiye ederiz.

1 Yoast SEO
2 All In One
3 Rank Math SEO

Bu üç SEO Eklentisinden herhangi birini yükleyebilirsiniz, ardından ne zaman bir gönderi yazsanız, bu eklenti gönderinizdeki eksikleri söyler ve bu eklentinin yardımıyla gönderinizi iyi bir şekilde optimize edebileceksiniz.

Bir Siteyi Google Search Console’a Gönderin ve Bir XML Site Haritası Oluşturun

Blogumuzu oluşturduğumuzda ve üzerinde bir şeyler yayınladığımızda, blogumuzu Google Search Console’a gönderin ve ardından XML Site Haritası oluşturup Search Console’a gönderin.

Yoast SEO Eklentisi kullanıyorsanız, bu eklenti otomatik olarak XML Site Haritası oluşturur.

Blogunuzu Google Search Console’a gönderdiğinizde, WordPress yönetici panelinize giriş yapın ve sol altta SEO’ya gidin ve Genel’e tıklayın ve şimdi karşınıza Yoast SEO Eklentisinin genel ayarları açılacaktır.

Şimdi sağ üst taraftaki ikinci sayı seçeneği Özellikler seçeneğine tıklayın ve ardından alttaki XML Site Haritasının yanındaki soru işareti simgesine tıklayın ve ardından XML Site Haritasını görmek için bağlantıya tıklayın.

Şimdi Yoast SEO Plugin tarafından oluşturulan XML Site Haritası önünüzde açılacak, yukarıdaki arama kutusundan bağlantısını kopyalayın ve ardından arama konsoluna geri dönün ve Site Haritası seçeneğine tıklayarak gönderin.

Her gönderi için özel URL ayarlamaya devam edin

WordPress blogumuzda herhangi bir gönderi yayınladığımızda, WordPress URL’si otomatik olarak gönderimizin başlığını alır, bu WordPress SEO için iyi değildir.

Ancak böyle bir URL SEO dostu değildir, gönderiyi yayınlamadan önce değiştirmelisiniz.

Örneğin bloğunuzun başlığı Advanced WordPress SEO Settings In Hindi ise bu yazının URL’sini wordpress seo ayarlarında bu şekilde koyabilirsiniz ve yazınızın tam URL’si bu şekilde yapılmış olacaktır.

https://domain.com/wordpress-seo-settings/

Gönderi Başlığından Sonra H2 Başlığını Seçin

WordPress blogumuzdaki gönderinin başlığı varsayılan olarak H1’dir, bu nedenle H2 başlığından sonraki ilk başlığı yapın ve bu başlık, gönderinizin ana anahtar kelimesini içermelidir.

Arama motoru yazımızın başlığından yazımız hakkında bilgi edinebiliyor ve kullanıcılar da yazının başlığından burada ne okuyacaklarını anlayabiliyor.

Bu nedenle, başlığı iyi optimize edilmiş olarak yazın ve yayın başlığınız, gönderinizin ana anahtar kelimesini de içermelidir.

Etiketler ve Meta Açıklama

Sayfamızdan herhangi biri arama motorunda sıralanırsa, orada yalnızca Başlık ve Meta açıklaması görünür ve bunu gören kullanıcılar üzerine tıklayıp gönderinizi açar.

Bu nedenle, WordPress SEO için, başlıkla birlikte açıklamanın, gönderinizin tam özeti iki satırlık açıklamada okunabilecek şekilde yazılması gerekir.

Dahili Bağlantı Yap

Bloğunuza ne zaman bir yazı yazsanız, mutlaka aynı kategorideki başka bir yazıyı bu yeni yazıya bağlayın, bu kullanıcının gezinmesini kolaylaştırır ve arama motoru da tüm sayfalarınızı kolayca tarayabilir.

Dahili bağlantı sayesinde sayfalarınızdan biri başka bir sayfaya bağlanır ve böyle bir durumda kullanıcının bir sayfanızdan diğerine geçmesi kolaydır ve Google’ın botları tüm sayfalarınızı kolayca tarayabilir.

WordPress’te bağlantı kurmak çok kolaydır, gönderinizdeki herhangi bir metni seçmeniz ve bağlantı düğmesine tıkladıktan sonra başka bir sayfanın URL’sini yapıştırmanız ve göndermeniz yeterlidir.

Lütfen resmi adlandırın

Blog gönderiniz için bir özellik resmi tasarladığınızda veya ekran görüntüsü aldığınızda, gönderinize yüklemeden önce yeniden adlandırdığınızdan emin olun.

Herhangi bir jpg görüntüsünün veya ekran görüntüsünün varsayılan adı /image123.jpg’dir, ancak bu adı WordPress SEO için değiştirerek blog yazınızda kullanılan odak anahtar kelimesini korursunuz.

Gönderinize ekran görüntüsü koyuyorsanız, adını ekran görüntüsüne göre düzeltin.

Görüntüye Alternatif Metin koymalısınız

WordPress blogunuza herhangi bir resim yüklediğinizde, o resmin başlığını ve Alt Metni girme seçeneği vardır, resminizin Alt Metnini girmelisiniz.

Özellik Görüntüsünün Alternatif Metninde, diğer ekran görüntülerinin Alternatif Metnine Odak Anahtar Sözcüklerini ve o görüntüyle ilgili diğer anahtar sözcükleri girin, çünkü Google’ın botu herhangi bir görseli yalnızca Alternatif Metni aracılığıyla anlayabilir.

Görüntünüzde veya ekran görüntünüzde odak anahtar kelimesini veya başka bir anahtar kelimeyi Alternatif Metin biçiminde koyduğunuzda, arama motorunda yalnızca o görüntü sıralanır ve ayrıca bu görüntü üzerinden çok fazla trafik alırsınız.

Sitenizin Performansına Dikkat Edin

Yukarıda belirtilen tüm kurallara uyarsanız, WordPress SEO’nuzun performansının çok iyileşmeye başladığını göreceksiniz, şimdi aşağıda sitenizin iyi performansından bahsedeceğiz ve çözeceğiz.

İyi Bir Önbellek Eklentisi Kurun

Sitemizin yüklenme hızı, sitenin hızlı bir şekilde yüklenmesinin bir sıralama faktörü olduğu ve google’ın bu yöne çok dikkat ettiği anlamına gelir, bu nedenle blogunuzun yüklenme hızına özellikle dikkat etmeniz gerekir.

Sitenizin performansını artırmak istiyorsanız, bunun için iyi bir Önbelleğe Alma Eklentisi yüklemeniz gerekir.

WP Rocket Caching Plugin kullanmanızı öneririz çünkü bu eklenti yan önbelleğinizi kontrol altında tutar ve sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlar.

Bir ağaç eklentisi olduğunu unutmayın, bunun için biraz para harcamanız gerekecek, Lion eklentisini para harcamadan ücretsiz kullanmak istiyorsanız, o zaman W3 Total Cache , WP Super Cache ve Cache Enabler‘ı kullanabilirsiniz.

Görüntüyü Optimize Et

Blog yazımıza koymak için bir görsel tasarladığımızda aynı şekilde blog yazımıza yüklüyoruz ama bu büyük dosya görselleri sitemizin yüklenme hızını yavaşlatıyor.

WordPress SEO Görüntünün boyutunu en aza indirin Görüntünün dosya boyutunu azaltmak için, bu görüntüyü WebP Görüntüsüne dönüştürün. Dır-dir.

Kısa bir süre önce WordPress, WebP görüntülerini desteklemiyordu, ancak WordPress’in yeni güncellemesi 5.8’de WebP görüntülerini desteklemeye başladı.

Herhangi bir format görüntüsünü web p’ye nasıl dönüştüreceğinizi bilmiyorsanız, işte size bir rehber. WebP Resmi

Dilerseniz Smush WordPress Eklentisi ile sitenize yüklenen tüm görselleri optimize edebilirsiniz .

Son Güncelleme Tarihini Kullan

Gönderimizi sürekli güncellemeliyiz ki o gönderiye zamana göre yeni bilgiler eklenebilir.

Ancak gönderi güncellendiğinde, Son Güncelleme Tarihi o gönderide görünüyorsa, Arama Motoru ve Kullanıcılar için de olumlu bir mesajdır. öyleydi

Varsayılan olarak WordPress’te böyle bir olanak yoktur, bu nedenle gönderinizi güncellerseniz o günün tarihi orada görünmelidir ancak bunun için WP Last Modified Info Plugin kullanabilirsiniz .

Bu eklentiyi kullanmanın avantajı, eski gönderilerinizden herhangi birini her güncellediğinizde, Son Güncelleme Tarihinin o gönderide görünmesidir.

Kırık Bağlantıyı düzenli olarak temizleyin

Gönderimizdeki kırık bağlantıyı düzenli olarak temizlemeye devam etmeliyiz. Sayfalarımızdan birinin diğer sayfalarla bağlantısını yapıyoruz ve bazen bir gönderiyi siliyoruz.

Ancak silmiş olabileceğiniz gönderinin linkini başka bir gönderide verdiyseniz, o bağlantıya Kırık Bağlantı veya Kırık Bağlantı adı verilir.

Bir gönderiyi sildiğinizde ve başka bir gönderide bağlantısı verildiğinde, herhangi bir kullanıcı o gönderinin o bağlantısına tıkladığında, o gönderiyi sildiğiniz için önüne bir hata gelir.

Google’ın Tarayıcısı sayfanızı taradığında ve Kırık Bağlantı bulduğunda, sayfanızın WordPress SEO’su üzerinde kötü bir etkisi olur.

Kırık Bağlantı Bağlantıları da giden bağlantılara sahip olabilir ve bunu   temizlemek için Kırık Bağlantı Denetleyicisi gibi bazı eklentileri kullanabilirsiniz.

Çözüm:

Seo dostu bir CMS olduğu için WordPress’in popülaritesi daha da artıyor, yeni bir blogcu bile blogunu bu platformda kolayca çalıştırabilir.

Yukarıda belirtilen adımları takip ederek, blog oluşturma alanında rakibinizi geride bırakma konusunda başarılı olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Mesut Maden

Kendim yazarım, Kendim çizerim..